Jak zresetować zamrożony tablet Motorola Xoom

Motorola nie produkuje już tabletu Xoom, ale nadal można je kupić online, a jeśli już masz Xooma, może mu jeszcze sporo życia. Podobnie jak inne tabletki, nie jest odporny na sporadyczne awarie lub zamarznięcia. Aby rozwiązać ten konkretny problem, musisz zresetować tablet. Nie możesz zdjąć etui i wyciągnąć baterii na kilka sekund, jak w przypadku wielu telefonów. Xoom nie działa w ten sposób. Przytrzymując przycisk zasilania nie resetuje Xoom. Być może próbowałeś włożyć spinacz do papieru w ten mały otwór z boku tabletu, ale nie powinieneś. To jest mikrofon. Wcześniejsze

Musisz wiedzieć, jak wykonać miękki reset i twardy reset na Xoom.

Miękki reset dla mrożonych tabletów Xoom

Aby zresetować Xoom, gdy ekran całkowicie nie reaguje, naciśnij Moc i Maksymalna objętość w tym samym czasie przez około trzy sekundy. Dwa przyciski znajdują się tuż obok siebie z tyłu iz boku Xoom. To jest miękki reset. Jest to odpowiednik wyrwania baterii lub całkowitego wyłączenia i ponownego włączenia urządzenia. Po włączeniu zasilania Xoom nadal będzie mieć całe oprogramowanie i preferencje. Po prostu (miejmy nadzieję) nie zostanie już zamrożony.

Twardy reset dla tabletów Xoom

Jeśli musisz pójść jeszcze dalej - to znaczy, jeśli miękki reset nie pomógł - może być konieczne wykonanie twardego resetu, znanego również jako przywrócenie danych fabrycznych. Twardy reset usuwa wszystkie dane! Z twardego resetu należy korzystać tylko w ostateczności lub jeśli chcesz usunąć dane z tabletu. Dobrym tego przykładem jest decyzja o sprzedaży Xoom. Nie chcesz, aby Twoje dane osobowe krążyły po tym, jak ktoś je ma. Ogólnie rzecz biorąc, Xoom powinien być sprawny, aby można było wykonać twardy reset, więc najpierw spróbuj wykonać miękki reset, jeśli tablet jest zamrożony. Oto jak wykonać twardy reset:

  1. Dotknij palcem w prawym dolnym rogu ekranu, aby otworzyć Ustawienia menu.

  2. Stuknij Oprawas. Powinieneś zobaczyć Ustawienia menu.

  3. Stuknij Polityka prywatności
    w Ustawienia menu.

  4. Pod Dane osobowe, zobaczysz Przywrócenie ustawień fabrycznych. Naciśnij. Naciśnięcie tego przycisku usuwa wszystkie dane i przywraca wszystkie domyślne ustawienia fabryczne. Zostaniesz poproszony o potwierdzenie, a po potwierdzeniu Twoje dane zostaną wyczyszczone.

Jeśli kiedykolwiek otrzymasz inny telefon lub tablet z Androidem, nie potrzebujesz nowego konta Gmail ani nowego konta Google. Nadal możesz pobierać zakupione aplikacje (o ile są one zgodne z nowym urządzeniem) i używać innych rzeczy powiązanych z Twoim kontem Google. Przywrócenie danych fabrycznych powoduje wymazanie tylko informacji z tabletu, a nie konta.